Våra böcker

Böckerna ligger i alfabetisk ordning. Navigera genom att klicka på sidnumren eller skriv in ett sökord i fältet till höger.

1968 – när allt började av <a href="/Författare/202/marie-demker.aspx">Marie Demker</a> och <a href="/Författare/203/ulf-bjereld.aspx">Ulf Bjereld</a>

1968 – när allt började

Marie Demker och Ulf Bjereld

Få årtal är så mytomspunna och väcker så starka känslor som 1968. Vietnamkriget, studentupproren, mordet på Martin Luther King, Sovjetunionens invasion i Tjeckoslovakien. Tenniskravaller i Båstad, kvinnorörelsen mobiliserar och Grupp 8 bildas. Gatorna i Sverige fylls av demonstrationståg till stöd för FNL och mot USA-imperialismen.

Pris: 50,00 kr

360 dagar med Afghanistan av <a href="/Författare/364/ulrika-jonasson-borggren.aspx">Ulrika Jonasson-Borggren</a>

360 dagar med Afghanistan

Ulrika Jonasson-Borggren

Skulle han i väg på utlandstjänstgöring igen? Och nu till Afghanistan? Min frustration var stor och jag hade inga positiva erfarenheter med mig sedan min man arbetade som polis i Sudan. Jag hittade ingen dokumentation eller forskning som handlade om poliser i utlandstjänstgöring och vad som händer i systemet. – Men berätta själv om hur det är i

Pris: 190,00 kr

Aldrig mer! av <a href="/Författare/201/staffan-skott.aspx">Staffan Skott</a>

Aldrig mer!

Staffan Skott

Kommunismen har mördat tiotals miljoner människor. I alla länder som har varit kommunistiska har listan varit lång över brott mot mänskligheten. Det handlar om ofattbara massmord, tortyr, slaveri, anfallskrig mot demokratiska och fredliga stater, diskriminering, förföljelse av etniska minoriteter, religiösa förföljelser och rättslöshet.

Pris: 250,00 kr

Alle mans John av <a href="/Författare/362/lars-olof-lundberg.aspx">Lars-Olof Lundberg</a>

Alle mans John

Lars-Olof Lundberg

John Lundberg i Uppsala (s) (1905-1974) var partiombudsman i Uppsala län 1935-1960, riksdagsman 1941-1973, landstingsman 1955-1971 varav sju år som ordförande. Han var en hängiven kooperatör och nykterist. John gjorde en klassresa från kolargosse i Karlsholms bruk i Norra Uppland till riksdagledamot och medicine hedersdoktor.

Pris: 200,00 kr

Att sticka ut av <a href="/Författare/352/kjell-albin-abrahamson.aspx">Kjell Albin Abrahamson</a>

Att sticka ut

Kjell Albin Abrahamson

Detta är berättelsen om Victor Hugo Wickström (1856–1907) skomakarsonen från Hedemora som blev en av sin tids märkligaste kulturpersonligheter. I sin samtid stack han ut men är i dag lika bortglömd som en Nobelpristagare. Som stridbar chefredaktör för Jämtlandsposten och kontroversiell författare var han trätobroder med August Strindberg och Johan

Pris: 180,00 kr

Chockvågor av <a href="/Författare/247/tony-olsson.aspx">Tony Olsson</a>

Chockvågor

Tony Olsson

Tony Olsson berättar om sin barndom, tiden som ledande nazist inom extremhögern under 1990-talet, arbetet med Lars Noréns teaterpjäs 7:3, bankrånet i Kisa och polismorden i Malexander. En rå men gripande skildring om ett brott som skakade en hel nation, en spännande och tragisk berättelse som trots allt inger hopp.

Pris: 50,00 kr

Dante. Liv, verk och samtid av <a href="/Författare/226/giacomo-oreglia.aspx">Giacomo Oreglia</a>

Dante. Liv, verk och samtid

Giacomo Oreglia

Dantes liv döljer mysterier som tiden mångfaldigar och hans verk gömmer gåtor som inte förlorar sin fascinerande och uppfordrande kraft.

Giacomo Oreglias Dante är ett i alla bemärkelser stort arbete. Boken är ett standardverk som ger en okonventionell och skarp analys av alla de frågor som Dantes liv och verk ställ

Pris: 60,00 kr

Den kinesiska drömmen av <a href="/Författare/173/börje-ljunggren.aspx">Börje Ljunggren</a>

Den kinesiska drömmen

Börje Ljunggren

Enligt Xi Jinping, Kinas mäktigaste ledare sedan patriarken Deng Xiaoping, är drömmen om den kinesiska nationens stora förnyelse definitivt på väg att förverkligas efter mer än 170 år av outtröttlig kamp alltsedan det förnedrande första opiumkriget. Vad handlar denna kinesiska dröm om och vad innebär Kinas dramatiska uppgång för landet och världen?

Pris: 220,00 kr

Den sjunde kretsen av <a href="/Författare/247/tony-olsson.aspx">Tony Olsson</a>

Den sjunde kretsen

Tony Olsson

Tony Olsson har skrivit en hårdkokt kriminalroman om en skuggtillvaro som både skrämmer och fascinerar: den undre världen. ”Den sjunde kretsen – ondskans hus” är den första boken i en planerad trilogi om brottslighetens gränslösa värld.

Pris: 200,00 kr

Det som inte har berättats av <a href="/Författare/365/bengt-nylander.aspx">Bengt Nylander</a>

Det som inte har berättats

Bengt Nylander

Under sina tjugofem år vid Säpo:s kontraspionage upplever Bengt Nylander en omvälvande tid där kartan bokstavligen ritas om. Det är genom dessa historiska händelser som han beskriver Säpo, från ett inifrånperspektiv. Läsaren får följa hur kontraspionagets vardag formas av både yttre och inre tryck och behov av omprövning och förändring. För första

Pris: 190,00 kr

Varukorg

Till kassan

Sök

Sök på ISBN, författarnamn eller boktitel.

Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress så får du vårt nyhetsbrev!

Topplistan