Våra böcker

Böckerna ligger i alfabetisk ordning. Navigera genom att klicka på sidnumren eller skriv in ett sökord i fältet till höger.

Otto och lejonet man fick klappa av <a href="/Författare/361/stig-hansén.aspx">Stig Hansén</a>

Otto och lejonet man fick klappa

Stig Hansén

Kan man verkligen få klappa ett lejon, ett av de farligaste djur som finns? När den åttaårige Otto firar jullovet tusen mil hemifrån, på paradisön Mauritius, möter han den nioåriga Kristina som säger att hon gjort det.

Pris: 110,00 kr

Otto och örnen som rymde hemifrån av <a href="/Författare/361/stig-hansén.aspx">Stig Hansén</a>

Otto och örnen som rymde hemifrån

Stig Hansén

Hur högt och fort kan en örn flyga? Otto åker med sin faster till Örnreservatet i Danmark för där kan man se örnar på nära håll. Men örnen han tittar allra mest på flyger i väg. Har örnen skadat sig?

Pris: 112,00 kr

Potatisrevolutionen och kvinnoupploppet på Södermalm 1917 av <a href="/Författare/372/håkan-blomqvist.aspx">Håkan Blomqvist</a>

Potatisrevolutionen och kvinnoupploppet på Södermalm 1917

Håkan Blomqvist

Våren 1917 var Södermalm i Stockholm skådeplatsen för ett folkligt uppror som drog till sig tusentals söderbor. I det numera krogtäta”Sofo” utspelade sig hungerkravaller när kvinnor försökte komma över potatis för att lindra nöden. Det var världskrig, avspärrningar och ransoneringar.Det är om dessa händelser denna bok handlar om.

Pris: 50,00 kr

Rudolf Kjellén av

Rudolf Kjellén

Rudolf Kjellén (1864-1922), geopolitikens fader, var statsvetare, verksam i Göteborg och Uppsala. Hans samtid talade om hans glittrande metaforer och suggestiva begreppsbildningar. Även om han inte myntade begreppet folkhem lanserade han det i svensk debatt och när Per Albin Hansson i ett berömt anförande i riksdagen 1928 lyfte fram det fick de

Pris: 190,00 kr

Ryssland och svensk säkerhetspolitik av <a href="/Författare/146/sven-hirdman.aspx">Sven Hirdman</a>

Ryssland och svensk säkerhetspolitik

Sven Hirdman

Ryssland är Sveriges kanske viktigaste grannland, det land med vilket vi haft krig och fred i 800 år. I denna bok Ryssland och svensk säkerhetspolitik ger ambassadör Sven Hirdman sin syn på Rysslands utveckling under de senaste decennierna och diskuterar Sveriges förhållande till Ryssland. Hirdman är en av Sveriges främsta kännare av Ryssland. Han

Pris: 185,00 kr

Samhällsbygge pågår av <a href="/Författare/374/björn-sundin.aspx">Björn Sundin</a>

Samhällsbygge pågår

Björn Sundin

Vad skapar framgång i en svensk kommun? Sedan 2011 har Örebro vänt många negativa trender: det har blivit fler jobb, barnfattigdomen minskar, rekordmycket bostäder har byggts och miljöarbetet hör till kommun-Sveriges mest ambitiösa. Boken försöker ge stöd och handledning till ledare och till dem som vill förändra världen.

Pris: 150,00 kr

Sista sången från Möllevången av <a href="/Författare/117/stig-hansén.aspx">Stig Hansén</a>

Sista sången från Möllevången

Stig Hansén

Möllevången. Mitt i Malmö. Där växte arbetarrörelsen fram. Där råder full handel. Där demonstreras det. Där finns hela vida världen. Där skrivs rubriker. Där vet man att man lär sig leva genom att leva. Där har kullerstenarna mycket att berätta.

Pris: 190,00 kr

Skymning över Europa av <a href="/Författare/359/alexander-koistinen.aspx">Alexander Koistinen</a>

Skymning över Europa

Alexander Koistinen

Nominerad till Europeiska bokpriset!

Svensken Axel Hägerstedt är operatör vid EUs strategiska underrättelsetjänst. En gränskonflikt, oroligheter i nedgångna förorter och terrordåd eskalerar till en säkerhetspolitisk kris av oanade dimensioner. Det allt våldsammare förloppet …

Pris: 190,00 kr

Spengler i Sverige av <a href="/Författare/293/james-cavallie.aspx">James Cavallie</a>

Spengler i Sverige

James Cavallie

Spengler framlade sin syn på världshistorien och Västerlandets framtid. För honom gestaltade sig världshistorien som ett panorama av åtta stora, så att säga likaberättigade kulturer, alla underkastade samma utvecklingsprocess - födelse, ungdom, mognad, nedgång, avtynande, död.

Pris: 280,00 kr

Stor var Lenin av <a href="/Författare/352/kjell-albin-abrahamson.aspx">Kjell Albin Abrahamson</a>

Stor var Lenin

Kjell Albin Abrahamson

100 år efter statskuppen i Petrograd 1917 kallas maktskiftet fortfarande för revolution. Och Lenin skildras som en ärofull politisk hjälte i stället för den massmördare, statsterrorist och förtryckare han bevisligen var.

Pris: 210,00 kr

Varukorg

Till kassan

Sök

Sök på ISBN, författarnamn eller boktitel.

Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress så får du vårt nyhetsbrev!

Topplistan