Våra böcker

Böckerna ligger i alfabetisk ordning. Navigera genom att klicka på sidnumren eller skriv in ett sökord i fältet till höger.

Ryssland och svensk säkerhetspolitik av <a href="/Författare/146/sven-hirdman.aspx">Sven Hirdman</a>

Ryssland och svensk säkerhetspolitik

Sven Hirdman

Ryssland är Sveriges kanske viktigaste grannland, det land med vilket vi haft krig och fred i 800 år. I denna bok Ryssland och svensk säkerhetspolitik ger ambassadör Sven Hirdman sin syn på Rysslands utveckling under de senaste decennierna och diskuterar Sveriges förhållande till Ryssland. Hirdman är en av Sveriges främsta kännare av Ryssland. Han

Pris: 185,00 kr

Samhällsbygge pågår av <a href="/Författare/374/björn-sundin.aspx">Björn Sundin</a>

Samhällsbygge pågår

Björn Sundin

Vad skapar framgång i en svensk kommun? Sedan 2011 har Örebro vänt många negativa trender: det har blivit fler jobb, barnfattigdomen minskar, rekordmycket bostäder har byggts och miljöarbetet hör till kommun-Sveriges mest ambitiösa. Boken försöker ge stöd och handledning till ledare och till dem som vill förändra världen.

Pris: 150,00 kr

Sista sången från Möllevången av <a href="/Författare/117/stig-hansén.aspx">Stig Hansén</a>

Sista sången från Möllevången

Stig Hansén

Möllevången. Mitt i Malmö. Där växte arbetarrörelsen fram. Där råder full handel. Där demonstreras det. Där finns hela vida världen. Där skrivs rubriker. Där vet man att man lär sig leva genom att leva. Där har kullerstenarna mycket att berätta.

Pris: 190,00 kr

Skymning över Europa av <a href="/Författare/359/alexander-koistinen.aspx">Alexander Koistinen</a>

Skymning över Europa

Alexander Koistinen

Nominerad till Europeiska bokpriset!

Svensken Axel Hägerstedt är operatör vid EUs strategiska underrättelsetjänst. En gränskonflikt, oroligheter i nedgångna förorter och terrordåd eskalerar till en säkerhetspolitisk kris av oanade dimensioner. Det allt våldsammare förloppet …

Pris: 190,00 kr

Spengler i Sverige av <a href="/Författare/293/james-cavallie.aspx">James Cavallie</a>

Spengler i Sverige

James Cavallie

Spengler framlade sin syn på världshistorien och Västerlandets framtid. För honom gestaltade sig världshistorien som ett panorama av åtta stora, så att säga likaberättigade kulturer, alla underkastade samma utvecklingsprocess - födelse, ungdom, mognad, nedgång, avtynande, död.

Pris: 280,00 kr

Stor var Lenin av <a href="/Författare/352/kjell-albin-abrahamson.aspx">Kjell Albin Abrahamson</a>

Stor var Lenin

Kjell Albin Abrahamson

100 år efter statskuppen i Petrograd 1917 kallas maktskiftet fortfarande för revolution. Och Lenin skildras som en ärofull politisk hjälte i stället för den massmördare, statsterrorist och förtryckare han bevisligen var.

Pris: 210,00 kr

Sverige i stormaktspolitikens mitt av <a href="/Författare/363/sven-hirdman.aspx">Sven Hirdman</a>

Sverige i stormaktspolitikens mitt

Sven Hirdman

I denna sin andra bok Sverige i stormaktspolitikens mitt, som utgör en uppföljning och omarbetning av hans memoarbok från 2015 Ryssland och svensk säkerhetspolitik, analyserar ambassadör Sven Hirdman på djupet flera för Sveriges säkerhetspolitik aktuella frågeställningar.

Pris: 100,00 kr

Så fick Sverigedemokraterna makt av <a href="/Författare/337/dan-andersson.aspx">Dan Andersson</a>

Så fick Sverigedemokraterna makt

Dan Andersson

Hur kunde ett av världen mest toleranta länder ge ett högerpopulistiskt parti makt? I boken ”Så fick Sverigedemokraterna makt” skriver författaren Dan Andersson om hur partierna gav utrymme för intolerans i politiken. Arbetslöshet, ekonomisk utsatthet och pressade löner och villkor men också efterfrågan är viktiga förklaringar.

Pris: 140,00 kr

Sågspår av <a href="/Författare/349/birgit-öberg.aspx">Birgit Öberg</a>

Sågspår

Birgit Öberg

Sågspår är en dokumentär skildring av fyra generationer i en Ådalsfamilj med lastageplatsen Hammar och ångsågssamhället Strömnäs vid älven i centrum. Kvinnorna har platsen i förgrunden, vid sin sida har de mannen, barnen, vännerna, byborna, skogen, älven, ångsågarna, massafabrikerna och industrialiseringen. Framgångstid och motgångstid.

Pris: 250,00 kr

Tak för fattigdom av <a href="/Författare/337/dan-andersson.aspx">Dan Andersson</a>

Tak för fattigdom

Dan Andersson

Att fattigdomen ökar i Sverige är ett stort misslyckande. Det finns allt fler fattiga unga vuxna, fattiga mödrar och fattiga pensionärer. Fattiga människor i ett rikt samhälle är en förlust i välfärd.

Pris: 140,00 kr

Varukorg

Till kassan

Sök

Sök på ISBN, författarnamn eller boktitel.

Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress så får du vårt nyhetsbrev!

Topplistan