Börje Ljunggren

Börje Ljunggren är en av Sveriges främsta Asien- och Kinakännare. Han har ägnat praktiskt taget hela sitt yrkesliv åt Asien och varit stationerad i fyra länder i regionen. Under åren 2002-2006 var han Sveriges ambassadör i Kina, tio år tidigare ambassadör i Vietnam och på 1970-talet biståndschef i Laos och Bangladesh. Han har varit chef för Utrikesdepartementets och Sidas Asienenheter.

Parallellt har Börje Ljunggren ägnat sig åt forskning om Asien och doktorerat i statskunskap. Idag är han utrikesdepartementets samordnare av Stockholm China Forum, ordförande i SEB:s Asienråd, skribent, föreläsare, och knuten till Kinacentret vid Stockholms Handelshögskola, Harvarduniversitetets Asiencenter och Nordiska institutet för Asienstudier.


Böcker av Börje Ljunggren

Den kinesiska drömmen av Ljunggren, Börje

Den kinesiska drömmen

Ljunggren, Börje

Enligt Xi Jinping, Kinas mäktigaste ledare sedan patriarken Deng Xiaoping, är drömmen om den kinesiska nationens stora förnyelse definitivt på väg att förverkligas efter mer än 170 år av outtröttlig kamp alltsedan det förnedrande första opiumkriget. Vad handlar denna kinesiska dröm om och vad innebär Kinas dramatiska uppgång för landet och världen?

Pris: 220,00 kr

Varukorg

Till kassan

Sök

Sök på ISBN, författarnamn eller boktitel.

Nyhetsbrev

Fyll i din e-postadress så får du vårt nyhetsbrev!

Topplistan